ΜΕΛΙ ΕΛΑΤΟΥ

Το μέλι έλατο ξεχωρίζει για τη χαρακτηριστική του εμφάνιση, είναι ιδιαίτερα πυκνόρρευστο. Yπολογίζεται ότι το 5-10% περίπου του μελιού που παράγεται στην Eλλάδα είναι ελατήσιο και προέρχεται κυρίως από ορεινές περιοχές.
Tο συγκεκριμένο είδος μελιού διακρίνεται για την ιδιαίτερα καλή του γεύση και δεν παρουσιάζει έντονο άρωμα.

Το χρώμα του ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή προέλευσής του. Γενικά, το μέλι ελάτης έχει έντονα μελί χρώμα, σε άλλες περιοχές πιο σκούρο και σε άλλες πιο ανοιχτό.
Λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης, δεν κρυσταλλώνει, ενώ είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κλπ.). Περιέχει βιταμίνες σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά ακόμα και αυτή η μικρή ποσότητα βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό. Το μέλι ελάτου κάνει καλό στο στομάχι και στο έντερο.

Συσκευασίες 950γρ και 450γρ

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας